מעבר לרעיון החברתי הנפלא שעומד מאחורי הפעלתה של מסעדת 'לילית' התל אביבית במתכונתה הנוכחית, ניתן למצוא בה גם שלל יומי של דגי ים ובריכה עונתיים וטריים, מבחר ירקות ופירות ממיטב תוצרת הארץ, גבינות משק איכותיות, שמן זית מקומי משובח, עשבי תיבול רעננים, וקונדיטוריה מתוקה
כתב וצילם: גיורא רז
בימים אלו מציגה מסעדת לילית, בצניעות ובסטייל האופייניים לה, את תפריטה החדש לקיץ 2004.
המסעדה ששוכנת מאז 1993 בלב אזור העסקים והבילוי של תל אביב הלבנה, ברחוב מזא'ה פינת שדרות רוטשילד, היתה בשנים האחרונות ליעד מבוקש ביותר לכל חובבי האוכל הטוב. המסעדה הציעה כבר בימיה הראשונים קונספט חדשני בישראל של אז, שילוב של בישול קליפורני עילי, מעדניית גורמה וחנות לממכר כלי בית ייחודיים שנאספו בקפידה ברחבי העולם.
בפרוס המילניום החדש, נתרמה המסעדה, ביוזמתה של קרן הנדלר קרמרמן, לעמותת על"ם, העוסקת בייזום פרויקטים למען נוער במצבי סיכון ומצוקה, במטרה לממש בה פרויקט ייחודי וחדשני לטיפול בבני נוער, שנפלטו מכל המסגרות החינוכיות הפורמליות. המסעדה פתחה את שעריה ואת ליבה לקליטתם של בני נוער אלו במטרה להכשירם במגוון מקצועות ההסעדה, בסיועו של הצוות המקצועי שלה, כדי להקנות להם כלים להשתלבות בקהילה ובחברה כאזרחים יוצרים. במסגרת פעילותה החדשה, לא זנחה מסעדת לילית את הסגנון המיוחד לה, וגם לקחה על עצמה אתגר נוסף - להיות המסעדה הכשרה הטובה ביותר בתל אביב...
הבשר למינהו הוסר מהתפריט וכיום מככבים בו - שלל יומי של דגי ים ובריכה עונתיים וטריים, מבחר ירקות ופירות ממיטב תוצרת הארץ, גבינות משק איכותיות, שמן זית מקומי משובח, עשבי תיבול רעננים, וקונדיטוריה מתוקה המופעלת במקום. המסעדה מגישה איכות ללא פשרות ותפריט העונה לדרישות האקלים, הבריאות והטרנד העכשווי. אולם המסעדה ננוח ושקט והריהוט מרווח ומפנק, ומהווה מקום מילוט אידאלי מחום הקיץ והמולת הרחוב, שכיף לפגוש ולהיפגש בו.
השף עומר בן גל, מנצח בכבוד על תפריט הקיץ המפתיע והמוקפד עד אחרון הפרטים, וממשיך במסורת הקולינרית המאפיינת כבר שנים את לילית, והיא טיפול מינימלי וישיר בחומרי הגלם האיכותיים, המאפשר לכל המרכיבים במנה להגיע בשיא טעמם אל פיו של הלקוח.
בתפריט תמצאו, בין היתר, את סלט הקיסר הידוע של לילית, סלט מפתיע של נקטרינות צרובות בגריל עם גבינת פטה משובחת ורוקט ומרק גספאצ'ו קיצי קר ונפלא. במנות הדגים תתקשו ללא ספק לבחור בין לברק צלוי בגריל עם סלט בורגול וירקות קיץ, לבין נתחי טונה אדומה, טריה , צרובה עם רטטוי ירקות, אנשובי וזיתים ולבין קבב דגים בגריל עם סלט עגבניות תמר ובצלים צלויים.
לקינוחים, אל תחמיצו את התאנה הצרובה בגריל עם גלידת יוגורט עיזים וניל ודבש, שילוב מושלם ותמציתי של מיטב טעמי הים התיכון, או קלאסי יותר וטעים לא פחות, פונדנט שוקולד איכותי, חם עם קצפת ונטיפי שוקולד.
נקטרינות צלויות בגריל עם פטה ורוקט (4 מנות)
6 נקטרינות חצויות מגולענות
100 גרם רוקט
100 גרם גבינת פטה
4 פרוסות לחם שאור
100 מל' חומץ בלסמי
50 מל' שמן זית
אופן ההכנה
את רוטב הבלסמי מצמצמים בסיר קטן עד חצי מהנפח המקורי ומניחים בצד בניילון.
לאחר מכן מניחים את הנקטרינות על גריל פחמים עד להשחמה (ניתן להשתמש גם במחבת פסים מלוהטת.
יש למשוך את פרוסות לחם השאור בשמן זית ולהניחם על גריל הפחמים.
לאחר-מכן מעבירים את הלחם, הרוקט והנקטרינות החמות לקערת ערבוב עם מעט שמן זית ומלח גס ומעבירים לצלחת הגשה, מעל מניחים את גבינת הפטה ומזלפים בחומץ בלסמי.
קבב מוסר עם סלט עגבניות תמר ובצלים צלויים (4 מנות)
800 גרם מוסר טרי נקי מעצמות ועור קצוץ דק (בסכין).
בצל סגול גדול קצוץ דק.
50 מ"ל שמן זית.
צרור כוסברה קצוצה דק.
צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
3 בצלים גדולים חתוכים לפלחים
4 עגבניות תמר חצויות ופרוסות
100 גרם לוביה מבושלת (במי מלח רותחים עד לריכוך)
1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ לקוביות (נקי מזרעים)
100 גרם תרד טרי (עדיפות לבייבי תרד)
4 פרוסות לחם שאור קלוי על גריל פחמים
קליפת לימון מגורדת משני לימונים
אופן ההכנה
1. מאחדים את המוסר, הבצל הסגול,כוסברה ופטרוזיליה, מוסיפים מלח ופלפל ויוצרים קציצות בגודל של 45 גרם.
2. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
3. לוקחים 3 בצלים גדולים חתוכים לפלחים, מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית ומעט סוכר וצולים בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות.
4. מניחים את קציצות הקבב על הגריל (או בתנור שחומם מראש) למשך שתיים וחצי דקות מכל צד.
5. במקביל, מקפיצים במחבת לוהטת עם שמן זית את הבצלים והתרד למשך חצי דקה.
6. מעבירים לקערה ומוסיפים את העגבניות, התמר, הלוביה והצ'ילי הקצוץ לקוביות.
7. מתבלים בשמן בית, לימון ומעט מלח.
8. מזליפים טחינה על הברוסקטה ומניחים מעל את הירקות המוקפצים.
9. מניחים בצד את הקבב ומזלפים במעט יוגורט.