...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

שיר הלל לפורל

הדג שהפך לפולחן באירופה מומלץ גם בארץ הקודש, גם אם כאן הוא מגיע היישר מהבריכה, או המקפיא ולא מקצה החכה האישית

מאת גיורא רז

הימים עדיין חמים ודגי הים אינם מצויים בשפע. לפיכך נחזור בששון ושמחה לדגי המים המתוקים שלנו, המצויים בשפע ובזול יחסית, שברוב המקרים גם אינם נחותים בטעמם. והפעם טרוטת הקשת, או הפורל.
כיצד נתאר מהו טעמו של הפורל למי שמעולם לא טעם? כיצד נאפיין טעם זה? האם נאמר שבשרו לבן ועדין, שהעצמות נפרדות בקלות מהבשר וקל ונעים לאוכלו? שהרי תמצית העניין נשארת תמיד בלתי ניתנת לתיאור. יש לטעום וזהו זה.
מעטים הם בעלי החיים דוגמת הפורל, הזוכים להתעניינות כזאת - לקהל מכורים שיעשו הכל למען לכידתו. מעטים הדגים שזכו לספרות ענפה ותעשיה אדירה של חכות, פיתיונות ואביזרים אחרים.
אירופה, מאז ימי הביניים, עוסקת בהתלהבות ודבקות בכל הקשור לדג זה. אורח חייו, סביבתו, התנהגותו והעיקר: השיטות הטובות ביותר להעלותו בחכה. מי שנזדמן להציץ בחנויות לאביזרי דייג באנגליה, צרפת וגרמניה וראה את היופי המדהים של אלפי סוגי פיתיונות, זבובים וחרקים מלאכותיים, בכל צורה וצבע אפשריים, כמו גם חכות, חוטים וקרסים מיוחדים לדיג הפורל - אולי יוכל להבין במה מדובר.
הפורל הטעים ביותר הוא זה שהצלחת לדוג בעצמך ואכלת תוך שעה, או שעתיים מזמן צאתו מהמים, או אז אין שום חשיבות לאופן הכנתו של הדג. אפייה, צלייה,טיגון או בישול במעט מלח, פלפל ואולי לימון וזהו. מעדן טעים מזה קשה להציע.
לצערנו, אין אצלנו נחלים ואגמים בהם אפשר לדוג דגים אלו, ואפילו לא תמורת סכומי עתק שמוכנים לשלם דייגי הפורלים הנלהבים באירופה. אבל, למרבית הפלא, הפורלים הטריים בחנויות הדגים ואפילו (כן בהחלט) אותם פורלים הקפואים במקפיאי המרכולים - הינם טעימים וטריים להפליא ואפשר להנות מהם ללא חשש.
אגב, הפורל הישראלי שמגדלים בימי הדן הקרירים נקרא בעברית טרוטה והמין הגדל אצלנו הוא "טרוטת הקשת".

טרוטת הקשת ברוטב שקדים (הכמות ל-4 סועדים)
4 דגים מנוקים ורחוצים.
מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם.
4 כפות שמן זית
לתבל את הדגים במלח פלפל ופפריקה ולמרוח בשמן זית.
לקלותם בגריל כ-4 דקות מכל צד מבלי לייבשם יותר מדי.

לרוטב
כוס שקדים קלויים.
כוס פטרוזיליה קצוצה.
4 שיני שום.
כף חומץ יין.
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה.
3 כוס שמן זית.
לערבב את כל חומרי הרוטב במעבד מזון או בבלנדר מספר דקות.
להוסיף בהדרגה את השמן זית עד שהרוטב נעשה סמיך וחלק. להגיש את הדג בצלחת מחוממת לקשט בפרוסות לימון ולהגיש את הרוטב בכלי נפרד.