...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

הצילו !!


בכל צלילה וצלילה מקווים האנשים שמתחת למים (וגם אלה שלמעלה) שהכל ילך חלק ולפי התוכנית. אך מה קורה כשהעסק משתבש? האם הצוללים באמת יודעים כיצד לעזור לצולל במצוקה? במסגרת סדרת "כתבות הקורסים", ירד שליח 'ים', למועדון הצלילה מנטה באילת, כדי ללמוד כיצד להציל חיים

מאת: דורון ברקת
צילומים : רוני פוגלמן

כל מי שעבר השתלמות קורס כוכב שני בוודאי זוכר את הפרק של "הנצלה" - אותו שילוב קדוש של הצלה והנשמה. בכוכב שני מקדישים לקורס הזה שעה אחת של שיעור תיאורטי ותרגול מעשי בסיומה של אחת מצלילות החובה. האם זה באמת מספיק כדי לעזור לצולל שנפגע במים, והוא בפאניקה או מעולף כרגע? התשובה היא לא. ממש לא.  כיום, בשביל להתקבל לקורס דייב-מסטר, הדרישה הבסיסית היא קורס EFR, קיצור של Emergency First Response, קורס עזרה ראשונה שנמשך חצי יום ובו מלמדים את עקרונות ההחייאה והעזרה הראשונה, וקורס צולל הצלה, שמוכר בשמו הלועזי – קורס רסקיו, או קורס חילוץ והצפה.

ברוב המועדונים קורס EFR הוא חלק מקורס הרסקיו, והוא נלמד במהלך היום הראשון. זהו קורס מתקדם יותר מקורס ה- MFA (Medic First Aid) שהיה נהוג עד לאחרונה, בכך שהוא מסמיך את החניכים להשתמש גם בדפיברילטור – אותו מכשיר שנותן שוק חשמלי ללב כדי לגרום לו לחזור ולפעום. צוללים שעברו קורס עזרה ראשונה של מד"א, או קורס מקביל לכך במהלך השנתיים האחרונות, ובעלי תעודה מוכרת, פטורים מקורס EFR ויכולים ישר לעבור לקורס רסקיו.

קורס ה- EFR כולל מידע על זיהוי אדם במצוקה רפואית, כיצד לנסות לקבוע את מצבו וכיצד להושיט לו עזרה ראשונה, שכוללת הנשמות ושימוש בדפיברילטור. כיום כבר לא מלמדים בקורס עיסויי לב כמו בעבר, משום שהוכח שטכניקה זו ברוב המקרים לא יעילה ובחלק מהמקרים אף מסוכנת – במקרה ולבו של הנפגע עדיין פועם. מכשיר הדפיברילטור כבר אינו מזכיר את הקופסא האימתנית עם שני הפדלים המוכרים לנו מסדרות כגון ER ודומותיה. את הפדלים מחליפות שתי מדבקות גדולות אותן מדביקים על חזהו של הנפגע. הדפיברילטור מקבל מידע על מצבו של הלב מן המדבקות הללו וקובע בעצמו האם לתת שוק חשמלי ובאיזו עוצמה ותדירות.

"השילוב של שני הקורסים האלו הוא חשוב מאוד. כבר היום נשמעים דיבורים בקרב ארגוני הצלילה השונים ובייחוד בקרב PADI, לשלב את הקורסים האלו כחלק ממערך הלימודים של צולל מים פתוחים מתקדם (קורס שני כוכבים)", מספר בועז סמוראי, מנהל מועדון הצלילה מנטה באילת. "הסיבה לכך היא, שהקורס הזה אינו מסמיך שום צולל לבצע צלילה מקצועית יותר. בסיום הקורס הצולל לא מוסמך לצלול עמוק יותר או עם תערובות גזים שונות – כמו קורסים אחרים, אלא הוא מקבל ידע שיכול לעזור לו להציל חיים. ללא ספק הקורסים האלו טובים ומועילים – לא רק בצלילה, אלא גם בבריכה, ברחוב ובכל מקום שבו אנו עלולים למצוא מישהו במצוקה רפואית ולהושיט לו יד לעזרה".

קורס צולל הצלה, נמשך שלושה ימים וכולל כחמש צלילות ושיעורים עיוניים. בין הנושאים הנלמדים: הפסיכולוגיה של ההצלה, זיהוי מצבי לחץ, מוכנות למקרי חירום בצלילה, שימוש בחמצן, ניהול תאונות, תגובות למקרי חירום והצלה עצמית. הצלילות עצמן כוללות תרגול של החומר הנלמד באופן המדמה אירועים אמיתיים ככל הניתן. לעיתים המדריכים גם מכינים "הפתעות" שונות ומשונות לחניכי הקורס, כדי לבחון את תגובתם לאירועים לא-מתוכננים.

בין התרגולים, לומדים כיצד לגשת לצולל מחוסר הכרה מתחת למים, לבדוק את מצבו ולהציף אותו אל פני המים באופן בטוח ואיטי, כדי לא לעלות מהר, כיצד לגשת לצולל מחוסר הכרה שצף על פני המים ולהושיט לו עזרה, וכיצד לגרור אותו למקום מבטחים. עוד נלמד בקורס, כיצד לגשת ולסייע לצולל בפאניקה (בדיחת מדריכים ידועה היא, שלעיתים יותר קל לחכות עם צולל בפאניקה, עד שיהפוך לצולל מחוסר הכרה, ואז לטפל בו כשהוא אינו מתנגד. זו, כמובן, בדיחה).

לדברי סמוראי, הקורס קפדני מאוד ומכיל את כל המידע הדרוש – החל מטכניקות של החזקת וגרירת צולל מחוסר הכרה וכלה מטכניקות של העלאת צולל כזה במעלה סולם או אל מזח או סירה. "הכל מתורגל עד שכל החניכים שולטים היטב בחומר, ואנו סומכים עליהם שיידעו כיצד להגיב בשעת צורך. אין פשרות כשמדובר בחיי אדם", הוסיף.

קורס רסקיו מומלץ מאוד לכולם – ללא קשר אם הם מתכוונים להתקדם במעלה ההסמכה לכיוון דייב-מסטר, או סתם רוצים להמשיך ולצלול בכיף. לא בכדי נאסר על צוללים לצלול לבד, ותפקידו של בן הזוג הוא לשמור על חיינו, ושלנו – על חייו. קורס רסקיו מלמד אותנו הלכה למעשה כיצד לעשות זאת באופן יעיל ומהיר. בן הזוג שלך הוא גם חבר שלך. לא תציל אותו?

 

לרכישת ביטוח צלילה לחץ כאן