סאראסו וצ'אנדי שוחים מהר יותר מבני האדם המלווים אותם. הם מפגינים קלילות רבה, חינניות ועוצמה מרוסנת, שקסמה ללא מעט יוצרי קליפים. והם פילים. כן, פילים
היצור הגדול, האפור והכבד, חצה את המים בקלילות מפתיעה. הרגליים הרגילות לדרוך על אדמה מוצקה, נפנפו במרץ וגלי ים קטנים כיסו את גבו של היצור האימתני. העיניים הקטנות הציצו מבעד למים וכיוונו אותו אל היבשה הסמוכה. זה הזמן להשמיע את התרועה המבשרת על ההגעה. עוד שיוט קל, עוד נפנוף באוזניים הענקיות וזהו. המשימה הושלמה.
איי אנדאמן (Andaman Islands) שוכנים להם אי שם במפרץ בנגל. 1000 ק"מ מחופי חצי האי ההודי, ארכיפלגו זה, בו למעלה מ500- איים (ורק 27 מיושבים), מכוסה כל השנה בצמחייה טרופית עשירה. ואם יש צמחייה, יש עצים. ואם יש עצים, המשמשים לבניה ונשלחים מכאן לכל העולם, יש גם פילים. הללו מסייעים בעסקי כריתת העצים על האיים השונים. ומה עושים כשגומרים לעבוד על אי אחד ורוצים לעבור למשנהו? בדיוק. שוחים.
ההודים מכנים את הארכיפלגו בשם "מים כהים", אבל, איי אנדאמן, ממוקמים למעשה בתוך מים ירוקים להפליא והגלים הנמוכים הנשברים במפרץ בנגל כמעט ואינם מורגשים לשוחה בהם.
מתוך 4000 הק"מ הרבועים המרכיבים את שטח היבשה של האיים, שלושה רבעים מכוסים ביערות עד. המתיישבים, בורמזים, אינדונזים והודים, בתוספת מלאיים ופקיסטנים, מוצאים את מחייתם בתעשיית העץ המקומית, כשהם נעזרים לשם כך בפילים. הללו, חיות משא ענקיות ושלוות, מעבירים ממקום למקום את בולי העץ הענקיים וחוסכים למקומיים את עלות סלילת הכבישים. למרות משקלם הממוצע של 4.5 הטונות, חיות אלה מסוגלות להזיז עצים כבירים בהרבה, בקלות מדהימה.
הודו שוכנת כיום אוכלוסיית הפילים הגדולה באסיה. ההערכה היא שמדובר ב20,000- החיים חיי פרא וכ2,000- החיים בשבי. שניים מ"שבויים" אלו, סאראסו וצ'אנדי הפכו עם הזמן לכוכבי קולנוע וכיכבו בלא מעט סרטוני פרסומת שאת חלקם ניתן לראות גם בישראל (ראה פרסומת קוקה קולה). הגימיק: השניים שוחים וצוללים במים עמוקים ללא עכבות מיוחדות והם עושים זאת בחינניות רבה.
השניים, ששייכים לבעל קרקעות עשיר, נולדו כפילי פרא ואולפו בגיל צעיר. העבודה בשבי אינה קלה, אבל, היותם חיות קדושות בעיני ההודים ההינדים, מעניקה להם זכויות שמעטים ההודים הזוכים בהן. למשל? פנסיה... בגיל 60 זכאי הפיל לצאת לפנסיה והוא משוחרר לחופשי. בימי ראשון הם לא עובדים וימי העבודה הרגילים מסתיימים בשעה 3 אחה"צ. משעה זו ואיל הם נהנים מחופש יחסי כשאת מירב זמנם הם מבלים בים הצונן.
מגיל צעיר אולפו סאראסו וצ'אנדי כשחיינים. הסיבה: שכירת ספינה או מעבורת להעברתם מאי לאי יקרה בהרבה. התוצאה: פילים היודעים לשחות ולצלול. למעשה, הפילים, כך טוען מאלפם, ה"מאהוט", הם שחיינים מלידה.
סאראסו וצ'אנדי שוחים מהר יותר מבני האדם המלווים אותם לעתים, כשהם משתמשים בחדק הארוך לנשימה מעל למים. הם מפגינים קלילות רבה, חינניות ועוצמה מרוסנת, שקסמה ללא מעט יוצרי קליפים. הללו גילו את השניים והם הפכו מהר מאוד לכוכבים מבוקשים. מדי פעם מגיע לאתר צוות צילום והשניים הופכם למרכז תשומת הלב. הם מבצעים תעלולים, משתוללים, שוחים וצוללים, ובגמר הפרוייקט חוזרים לסחיבת העצים.
עד לקליפ הבא.
לרכישת מגוון ביטוחי צלילה, הטבות ומתנות לחץ כאן >>>