...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

the blue hole

מי שיורד לחור הכחול צריך לקחת בחשבון כי קל מאוד לטעות ולתעות במקום. טעות אחת קטנה עלולה להיות גם הטעות האחרונה שלכם. לאלה שרוצים לחזור הביתה בחיים, מומלץ לצלול בקיר החיצוני

לפני לא מעט שנים (כבר חל על כך חוק ההתיישנות), צללתי בפעם הראשונה והאחרונה בחיי בחור הכחול. אני בהחלט יכול להבין את אלה שנורא רוצים להגיע לשם, אך גם יכול להסביר בקלות מדוע אני לא רוצה לחזור לשם. מעבר, לסכנות הכרוכות בצלילה הזאת, עמוק למטה הרבה פחות מעניין מאשר בעומק רדוד יותר.

מהו בעצם החור הכחול?
מדובר בחור ענק בשולחן השונית, בקוטר של 70 מטר, שיורד בקו ישר עד לקרקעית, בעומק של כמה מאות מטרים. לפני כן, בעומק של 57 מטר, מתגלה קשת ענקית, שדרכה אתם אמורים לצאת החוצה, אל הים הפתוח ולעלות לאט, עם הרבה תחנות דקומפרסיה, אל פני המים.

למה מתים בחור הכחול?
כמה צוללים בחרו לבדוק דווקא כאן לאיזה עומק הם יכולים להגיע מבלי ללקות בשיכרון מעמקים. למרבה הצער, כאשר לקו בשיכרון, הם כבר לא היו מסוגלים לעלות למעלה.
צוללים אחרים, כנראה, לא הבחינו בקשת היציאה והמשיכו לצלול למטה, לעומקים שאין מהם חזרה.
צוללים לא מעטים עברו בשלום את הקשת, אך כאשר הבחינו כי נותר להם מעט מאוד אוויר, הם טיפסו במהירות למעלה וחטפו דקומפרסיה קטלנית.
היו גם מקרים, כך משערים, שצוללים לא מנוסים לא הצליחו להתאזן ונפלו כמו אבן למעמקים.
והיה גם מקרה מזעזע אחר, שבו שני צוללים - אחד מהם נווט בחיל האוויר - בחרו לצלול במקום בצהריים, אחרי שבבוקר צללו כבר צלילת עומק בקניון.


לסיכום:
מדובר בצלילת עומק, החורגת מגבולות הצלילה הספורטיבית. כיוון שצוללים לאורך קיר אנכי, אין מקום לטעויות. טעות אחת קטנה, אפילו קטנטונת, עלולה להיות גם הטעות האחרונה שלכם.
ובכל זאת, אם אתם נחושים בדעתכם לצלול בחור הכחול, עשו זאת רק לאחר שעברתם את ההכשרה (צלילה טכנית) והאמצעים המתאימים, ועשו זאת רק בליווי מדריך מנוסה שצלל בעבר במקום. זו גם לא צריכה להיות צלילת העומק הראשונה שלכם. ממש לא.
אפשר לצלול במקום גם בטווחי עומק שפויים, וזו גם עשוייה להיות צלילה טובה. הכניסה למים נמצאת במרחק של מטר אחד מקו החוף. ניתן לשחות על הגב לקצה החור, ולהתחיל את הצלילה מיד על הקיר החיצוני.

אפשרות נוספת: להתחיל את הצלילה בנקודת הכניסה ולצלול לאורך הקיר (לא משנה הכיוון) בעומק של ארבעה עד חמישה מטר. לאחר כמה דקות תגיעו ל"גשר", שממנו עוברים אל הקיר החיצוני. כאן יתגלה בפניכם עושר רב של אלמוגים רכים ולרוב רואים כאן גם ברקודות קטנות. אין סיבה לצלול כאן מעבר לעומק של 15 או 20 מטר. תוך כדי הצלילה צפונה, לצד הקיר, כדאי לשלוח מבטים לעבר הים הפתוח. יש סיכוי גבוה שתראו דגי ים גדולים.
אחרי 20 דקות מסתובבים חזרה וצוללים בעומק רדוד, עד הכניסה חזרה אל תוך החור הכחול ומשם לנקודת היציאה.



אפשרות נוספת: צועדים על החוף צפונה, עד הגבעה, ועוברים לצידה השני בזהירות רבה. משם ממשיכים ברגל כ50- מטרים נוספים (לא לשכוח לקחת מים). כאן תגלו חריץ החודר אל החוף ורוחב מטר וחצי. זהו אתר הפעמון המפורסם. יורדים למים בזהירות רבה וצוללים אל תוך החריץ המוביל אתכם מטה אל קיר האלמוגים. מיד עם היציאה, בעומק 20 מטר, פונים ימינה וצוללים לאורך הקיר. הנוף באזור זה הוא מהיפים בסיני ובדרך תגלו מערות רבות. העומק מתחתכם הוא כ- 200 מטר. ממשיכים את הצלילה בטיפוס איטי לעומק רדוד ומדי פעם מביטים למעלה. הנקודה בה לא תראו את הקיר מגיע לפני המים היא נקודת הכניסה לחור הכחול.