...Loading...
קבל מחיר הכי טוב שיש!

קורסי צלילה, טיולי צלילה,
קורסים לצילום תת מימי

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם הצעת מחיר!

שם:
טלפון:
הצעת מחיר ל:
דוא”ל:
הערות ובקשות מיוחדות:
...טוען...

מישהו שכח את הסנפירים?

מאת: אלישבע בר
צילומים : דוד פילוסוף

כשראיתי את התמונות המדהימות של אופיר וגיא, כמו ברוב הפעמים שבהן רואים תמונות יפות, פשוט נפעמתי. אבל, במבט שני, כשאת קולטת ששני האנשים המדהימים הללו הם גם קטועי רגלים – התמונות מקבלות נופך אחר. אני עוד לא יודעת איזה. אני רק יודעת שהבטתי בהן רגעים ארוכים ורק אמרתי במעין אנחה: "איזה יופי", על התמונות המדהימות, על שני האנשים האלה ועל כך שלמרות ה"נכות" – אפשר להגיע לשלמות.
כמה מילים על גיא משה: הוא קטוע רגלים (מעל הברך) מגיל שלוש וחצי. כהגדרתו, הוא לגמרי לא נכה, למרות שהוא חסר גפיים תחתונות. בגיל 20 התוודע לעולם הצלילה בזכות דייב מאסטר שהביא לארץ מארה"ב את השיטה והערכות המיוחדות ללימודי צלילה לנכים וכן את חליפות הציפה בעלות כיסי המשקולות המיוחדים לשליפה מהירה (צור הראל ממועדון Ocean Escape – ארה"ב. א.ב).


בין תחומי הספורט שבהן הוא עוסק הוא מונה (בשעת לילה מאוחרת לאחר שחזר מקרטינג), כדורסל, סקייטבורד, בגיל צעיר יותר, סקי מים ומסעות רגליים, בין השאר. המוטו שלו הוא "להציב את הרף על 110% כדי שלפחות, תגיע ל- 100%". את כל הפעילויות הוא מונה בגאווה, לא לפני שהוא מודה בראש ובראשונה למשפחתו, אשר מגיל שלוש וחצי ועד היום לא גוננה עליו כנכה, אלא ההיפך הגמור, עודדה אותו ודחפה אותו להיות חופשי ומאושר ולהתנסות בכל השלבים ההתפתחותיים של כל ילד, למרות המוגבלות.
את אופיר המאירי, פגשתי לראשונה לפני שנתיים לערך. ראיתי בחור בבריכת הלימוד במועדון הצלילה 'מנטה', מדריך כיתת חניכים בקורס צלילה. נחמד. תמיד נחמד לראות את המבטים של הירוקים בפעמים הראשונות עם מסכה וציוד מלא... ותמיד נזכרים בביטוי "לטבוע בכוס מים"..., אבל כשראיתי אותו שוב אחר כך מחוץ לבריכה, עם הקביים, מהלך בטבעיות,  נעתקה לי הנשימה. המחשבות הראשונות שעלו לי לראש היו, בטח גיבור מלחמה, שייטת, קומנדו ימי. תראו איזה כושר. אחר כך פשוט לא ראיתי יותר את הקביים. כי כשאתה רואה את האדם ללא התווית, אתה מבין שנכות זה מצב נפשי ולא פיזי, כפי שהוכיח זאת נאמנה גיא משה. "הכל בראש", כמו שאומרים אצלנו בז'רגון ארץ האפשרויות הבלתי אפשריות.
הצוללים שביננו יודעים שלצאת לצלילה ללא סנפירים כמוה כתאונת צלילה בהזמנה. מי יורד לצלול ללא סנפירים? ויש מהמהדרין, שאף הופכים את תחרות ה"יותר ארוך" לממש סמל סטטוס. הכוונה לסנפירים, חבר'ה. אם כך הכיצד נשמר האיזון במים, איך נושאים את הציוד הכבד על הגב עד לחוף? בצלילה מסירה, הבעיה הזאת נפתרת מן הסתם, אז איך עושים את זה מהחוף? ובתוך המים, האם זה לא מסוכן? האם יש טכניקה מיוחדת?


תשובות על השאלות האלה ניתן לתת בכתב, אבל, מראה עיניים טוב פי מיליון מאלף מילים.
כיוון שצלילה היא הוויה במימד אחר, כך גם חוקי הטבע הפועלים בתוך המים משתנים. אנחנו יכולים להרגיש חופשיים לחלוטין מהרצון ללכת על שתי הרגלים. זוהי החוויה המקבילה לצניחה ולדאיה, אלא שכאן אין חבטה קלה, או קשה עם הנחיתה. כאן המשמעות של לשחות בתוך ענן מקבלת משמעות ממשית כמעט. ההתמזגות עם העולם התת-ימי מלאה ועם פחות גוף חיכוך היא גם יותר טבעית.
המסקנה היא שאנחנו צריכים לשכוח מכל מה שאנחנו מכירים ולעשות Re-Start  למחשבות שלנו. כשם שתינוקות שוחים בבריכה וצוללים ללא כל ציוד, אלא רק בכוח הריאות שהורגלו למים במשך תשעה חודשים, כך גם אנחנו יכולים לנסות להתחבר לחוויה של החזרה למים לעולם התת-ימי שבו השקט הוא החבר הכי טוב שלנו והשלווה היא התרופה הטובה ביותר.


"אתגרים" -  סיפור של הצלחה
עמותת אתגרים הוקמה בשנת 1995 על ידי קבוצה של נכי צה"ל ואנשי שיקום, כשמטרתה העיקרית היא לאפשר לאנשים עם מגבלות פיזיות, חושיות, נפשיות ובעלי צרכים מיוחדים לחזק את ביטחונם העצמי, למקסם ולממש את הפוטנציאל האישי הגלום בהם באמצעות פעילויות ספורט אתגרי בטבע.
מאז הקמתה יצרה העמותה מפנה משמעותי בהתייחסות ובגישה לאנשים עם מגבלות, הוציאה אותם אל חיק הטבע, הביאה לשילובם בקהילה והחזירה להם את האמון והביטחון העצמי ביכולתם לחיות כאחד האדם.
אתגרים פועלת בקרב נכי צה"ל, נפגעי טרור, נפגעי תאונות דרכים, נכים אזרחיים, ילדים ונוער עם מגבלות פיסיות, חושיות ובעלי צרכים מיוחדים.כולם לוקחים חלק בפעילות אתגרית מהנה.
לאתגרים 20 ענפי ספורט כמו:שייט, צלילה, סקי מים, קיאקים, אופני טנדם, אופני יד, טיפוס וגלישה מצוקים, מחנאות ושדאות, ניווט ספורטיבי, רכבי שטח, סקי שלג, רכבי קארטינג, מצנחי רחיפה, צניחה, טייס, דאייה ועוד.


מועדון הצלילה של "אתגרים"
מועדון הצלילה של אתגרים הוקם בשנת 1995, עם הקמתה של אתגרים במטרה לאפשר לאנשים עם מגבלות ליהנות מענף ספורט שהיה עד אז בלתי נגיש לחלוטין לנכים.
ואכן הפך בעמותה לאחד הענפים המרתקים. את התחום בעמותה הקים צור הראל (שהיה גם אחד ממייסדיה) שלמד את תחום צלילת הנכים בארה"ב. אוכלוסיית הצוללים של העמותה כוללת חברים בעלי מוגבלויות מסוגים שונים  החל מחברים הצוללים בעזרת ידיהם בלבד וכלה בצוללים עיוור שנהנה מתחושת הריחוף במים וצוללים חרשים . העמותה קיימה ומקיימת קורסים רבים של כוכב אחד ושל שני כוכבים לעשרות חברים. כמו כן מקיימת העמותה הדרכות מיוחדות לצוללים מנוסים ומאפשרת להם להתנדב לצלילות עם נכים.
"אתגרים" רכשה ציוד מותאם לנכים: מאזנים אינטגרליים לצוללים שאינם יכולים להשתמש בחגורת משקולות רגילות בגלל מוגבלותם.

למעוניינים להצטרף : יש לפנות לגבי ברנרס רכז חברים בעמותה בטלפון:
5613585 – 03 שלוחה 120
אתר האינטרנט www.etgarim.org