בתחרות הבינלאומית, שנמשכה שבוע ונערכה זו הפעם הראשונה בקפריסין, השתתפו עשרות צלמים תת-ימיים מתשע מדינות, ובהן גם נציגות ישראלית מכובדת, שהתחרו, בנוסף, גם בקטגוריית דוגמת 5 הצילומים הטובים ביותר של הזנוביה (ספינה שטבעה מול חופי קפריסין ועליה עשרות משאיות עמוסות) וקטגוריית צילומי חובבים.
"לקחנו את התחרות הזו במלוא הרצינות", מספרת רייניס, העובדת ביום יום כמנהלת תוכן בחברת "פנטסי", ומשתתפת ותיקה בתחרויות הצילום התת-ימי "אפסון הים האדום", באילת. "בניגוד לאילת, שם הסביבה הימית המאוד צבעונית, על מגוון הדגים והאלמוגים, יכולה לשמש כרקע נפלא לכל הפקת אופנה תת-ימית, במימי הים התיכון שמסביב לזנוביה, היינו חייבות, אני והגר כהן, הדוגמנית, שהיא גם שותפתי להפקה, להביא את הכל איתנו מהארץ – תפאורה, אביזרים נלווים וכמובן את התלבושות, שנתפרו במיוחד עבור התחרות”, מספרת רייניס.
רייניס וכהן (המנהלת את מועדון הצלילה האילתי 'דיפ סיאם'), אומרות שבניגוד למתחרים אחרים, הן לא השאירו שום דבר ליד המזל ואו המקרה. “לפני שבכלל ירדנו למים ידענו בדיוק מה אנו הולכות לצלם, סצינה אחר סצינה", הן אומרות. “המוטו שלנו היה שכל מה שנצלם ישאב את הכח שלו מהעובדה שהוא מצולם מתחת למים".
"בתחרות השתתפו צלמים טובים ממני", אומרת רייניס, “אבל הקלף המנצח שלנו היה היצירתיות שלנו והנכונות להשקיע את כל מה שיש בנו כדי לנצח. גם העובדה שהגר, צוללת ותיקה ומנוסה, היתה הדוגמנית שלנו הוסיפה. היא יכלה לבצע דברים מתחת למים שלדוגמניות אחרות היה מאוד קשה לחקות".
ומה הלאה? לרייניס ולכהן העתיד ברור: הן מתחילות להתאמן עם החזרה לישראל לקראת תחרות אפסון הים האדום, שתיערך בנובמבר 2009 באילת.
הפגנה תת ימית בסטייל רוני פוגלמן
"השבוע הזה היה מרגש עבור כולנו", אומר דוד (פילו) פילוסוף, יזם התחרות ומו"ל מגזין הצלילה הישראלי 'ים' ופורטל הצוללים iDive. “התחרות, שיצאה לפועל בתמיכת משרד התיירות הקפריסאי ועיריית לרנקה, הביאה לכאן צלמים מאוד מוכשרים מכל העולם, כולם חדורי מוטיבציה ורצון לנצח, כשהם חייבים להתייחס לאתגר מאוד רציני: מה מצלמים כשאין לך מסביב אלמוגים ואינספור דגים, רקע אותו מרביתם רגילים לצלם באתרי צלילה טיפוסיים בעולם. כשהחלו הצלמים להגיש את הצילומים הראשונים שלהם היה ברור לנו שאין לנו מה לדאוג: התוצאות עומדות בכל סטנדרט בינלאומי וכולם עשו את השימוש הטוב ביותר במה שהמקום העניק להם ובמיוחד את הדרמה שיש בספינה כמו ה'זנוביה', הנחשבת כיום לאחת מעשר הספינות הטבועות הטובות בעולם לצלילה אליהן".
"אנו בעיקר גאים בתחרות הנוכחית בשתי קטגוריות שמעולם לא שולבו בתחרויות צילום תת-ימי בינלאומיות בעבר: קטגוריית השמירה על הטבע, במסגרתו נדרשו הצלמים להפיק תוך זמן קצר ובמשאבים מוגבלים ביותר, קמפיין פרסומי הקורא לשמירה על הטבע הימי וקטגוריית הדוגמנות והעירום מתחת למים".
לדברי פילוסוף, החזון שלו לתחרות של השנה הבאה היא שבתי אופנה גדולים ומובילים מהעולם יאמצו את התחרות ויתנו חסות לצלמי האופנה התת-ימיים, כשכך התחרות תהיה לא רק בין הצלמים, אלא גם מי הוא בית האופנה שיצב את הבגדים המוצלחים ביותר עבור ההפקה התת-ימית. “המדיום התת-ימי, וכך גם ראינו בתחרות הנוכחית, מוציא את המיטב מהצלמים ונותן להם השראה שכמוה קצת קשה לקבל בהפקת אופנה רגילה. יש פה את הקסם של מתחת למים, את התנועה המאוד מיוחדת מתחת למים ואת האווירה שאין כל דרך לחקות 'על יבש'”.
בין הזוכים האחרים בתחרות: סטיפן הורוואת, שזכה בקטגוריית החובבים ופטריק ניומן, זוכה קטגוריית 5 התמונות הטובות ביותר של ה'זנוביה'.
לרכישת ביטוח צלילה לחץ כאן